Is het tijd voor DeFi om verder te gaan dan ETH?

is het tijd voor DeFi om verder te gaan dan ETH?

De totale marktkapitalisatie van DeFi bedroeg 15,8 miljard dollar, tegenover een marktkapitalisatie van Ethereum van 51,8 miljard dollar, in de perstijd. Dit betekent dat de marktkapitalisatie Bitcoin Lifestyle van DeFi vanaf medio november 2020 al meer dan 30% van die van Ethereum bedraagt en dat het niet lang zal duren vooraleer ze explodeert om de eigen marktkapitalisatie van ETH te overtreffen.

Sinds de lancering in 2015 is de marktkapitalisatie van Ethereum in 5 jaar tijd met bijna 600% gestegen. Integendeel, DeFi’s is met het duizendvoudige gestegen. Op basis van DCG’s onderzoek voor 2020 is DeFi’s één van de meest bullish ontwikkelingen op de cryptocurrencymarkt voor het jaar 2020.

Is het tijd voor DeFi om verder te gaan dan ETH?

Dit soort ontwikkelingen hebben de hype die al bestaat rond DeFi alleen maar verergerd. Projecten van DeFi met hun competitieve stimuleringsprogramma’s hebben de investeerders ertoe aangezet om hun fondsen te parkeren. Dat blijkt uit het feit dat DeFi’s TVL in slechts 90 dagen tijd van 6,5 miljard dollar naar 13,87 miljard dollar is geklommen. Uiteraard worden er parallellen verwacht tussen de groei van DeFi in 2020 en de ICO-zeepbel van 2017. Er is echter een groot verschil tussen beide.

Al in juli en augustus 2020 droegen de toenemende TVL en de transacties van DeFi bij tot ernstige congestie op het netwerk van Ethereum. De congestie had een positieve invloed op de prijs en de marktkapitalisatie van Ethereum. De spurt in de transacties op het Ethereun-netwerk heeft de inkomsten van de mijnwerkers en de netwerkkosten doen stijgen, maar heeft ook de populariteit van het Ethereum-netwerk doen toenemen.

Ook de correlatie tussen DeFi en Ethereum is de afgelopen maanden hoog gebleven. Naarmate de lancering van ETH 2.0 dichterbij komt, wordt verwacht dat het sluiten van het DeFi-netwerk een broodnodige impuls zal geven. Gezien het feit dat het voor DeFi mogelijk is om de groei van Ethereum te overtreffen, is het echter van cruciaal belang om te overwegen dat het voor DeFi misschien het juiste moment is om verder te gaan met het Ethereum-netwerk.

ETH is al lange tijd een topproject, nummer 2 op basis van marktkapitalisatie en de nummer 1 altcoin in de markt. Helaas heeft de populariteit de laatste tijd niet veel gedaan voor de prijs van Ethereum. De verwachte verbeteringen in het ETH-netwerk zijn allemaal vastgelopen en enkele broodnodige verbeteringen zullen in ETH 2.0 hun intrede doen. Door verder te gaan met ETH krijgt DeFi echter mogelijk de ruimte om verder uit te breiden en explosief te blijven groeien.