Legendarisk milliardær Hedge Fund Manager Ray Dalio på Bitcoin og CBDC

Under et nylig intervju med Yahoo Finance tilbød den legendariske milliardæren hedgefondssjef Ray Dalio, grunnlegger, styreformann og medansvarlig investeringsansvarlig for Bridgewater Associates, sitt syn på digitale valutaer.

Den 71-årige amerikaneren som anslås til å være rundt 18,7 milliarder dollar, opprettet kapitalforvaltningsselskap Bridgewater Associates fra leiligheten i New York City bare to år etter at han mottok sin MBA fra Harvard Business School. Bridgewater Associates hadde 138 milliarder dollar i forvaltningskapital fra april 2020, og dets mange institusjonelle kunder inkluderer „pensjonsfond, legater, stiftelser, utenlandske myndigheter og sentralbanker.“

Dalios intervju med Yahoo Finance-korrespondent Julia La Roche fant sted 26. oktober på et virtuelt arrangement kalt „Yahoo Finance All Markets Summit: Road to Recovery“.

Nær slutten av intervjuet ble Dalio bedt om å ta digitale valutaer.

Slik svarte han:

“Digitale valutaer – la meg dele dem opp i to typer. Det er den typen det er som en Bitcoin-type valuta som vil være en alternativ valuta når det gjelder tilbud / etterspørsel og et alternativ lager av formue … og så er det digitale valutaer – det betyr at de vil være andre typer valutaer, la oss si dollar eller euro eller kinesiske Renminbi være som er digitalisert.

„Jeg tror vi kommer til å se mye mer av den andre typen, men jeg tror at det er tre hovedproblemer av den første typen … Teoretisk sett er det bra, men de tre grunnleggende tingene er at en valuta må være et effektivt medium for utveksling, lagring av rikdom, og regjeringene vil kontrollere den.

„Så i dag kan jeg ikke ta min bitcoin ennå og kjøpe ting lett med den, og som et lager av rikdom er den så ustabil at dens volatilitet basert på spekulasjoner er så mye større at den ikke er et effektivt lager for rikdom og som er også en av grunnene til at det er et problem å være et transaksjonsmiddel, for hvis en leverandør sier at jeg skal få betalt i Bitcoin, og de ikke vet hva det betyr når det gjelder deres andre forpliktelser – det er et problem.

“Og for det tredje … hvis det blir vesentlig, vil ikke regjeringer tillate det. Jeg mener, de vil forby det, og de vil bruke tennene de har for å håndheve det. De vil si, ok, du kan ikke gjøre transaksjoner med Bitcoin, du kan ikke ha Bitcoin.

„Så, så må du liksom være nesten som“ er det en forbrytelse, og jeg må være en forbryter for å kunne inngå transaksjoner? “

„De forbød gull, skjønner du, hva er det som er galt med gull? Men gull var et lager av rikdom, og så hvis jeg skulle si, foretrekker jeg bitcoin fremfor gull, nei, jeg foretrekker ikke Bitcoin Code fremfor gull. Gull vil være kjøretøyet som sentralbanker og land bruker som et alternativ til de vanlige kontantene fordi hver sentralbank kan skrive ut kontanter, men gjennom transaksjoner gjennom tidene, når landene handlet med hverandre, brukte de gull fordi de ikke trengte å bekymre seg om å bli devaluert av et land som skal trykke gullet.

“Og så er det fortsatt vår tredje største reserve [eiendel]. Hvis du tar sentralbankreserver, er den største dollaren, den nest største er euroen, og den tredje største er gull …

„Men jeg tror ikke digitale valutaer vil lykkes, og på den måten folk håper de ville gjøre av disse grunnene.“