Michael Saylor zegt $250.000.000.000.000 Ocean of Assets op zoek naar Bitcoin

Microstrategie chief executive Michael Saylor zegt dat 250 biljoen dollar aan activa op zoek is naar een ideale waardeopslag en Bitcoin is een uitstekende kandidaat.

In een Hedgeye-interview met Keith McCullough legt het hoofd van ’s werelds grootste beursgenoteerde business intelligence-firma uit waarom investeerders gewoon de belangrijkste crypto-activa moeten kopen en houden.

„Als we het hebben over een software netwerk dat het leven van een miljard mensen gaat veranderen en een biljoen dollar aan energie gaat dematerialiseren, is de enige vraag: ‚Is dat een van de winnaars? En Bitcoin is de winnaar van de crypto-oorlogen. Het versloeg zesduizend vijfhonderd verschillende crypto-concurrenten en het is uit die oorlogen opgestaan om het dominante crypto-activanetwerk te zijn, net zoals Amazon elke winkelier in cyberspace versloeg, net zoals Apple iedereen in de mobiele ruimte versloeg, net zoals Facebook iedereen in de sociale ruimte versloeg.

Je hebt een kans om de winnaar te kopen en te bezitten en gewoon te wachten tot de rest van de wereld die herkent. Vertel me eens: is er een winnende handel in Facebook of Apple of Google of Amazone aandelen in het jaar 2012 die beter is dan de handel in het kopen ervan?

Saylor zegt ook dat als het gaat om het behoud van iemands rijkdom in de loop van decennia, de prestaties van Bitcoin ongeëvenaard zijn.

„Zeg dat je eigenlijk een miljoen dollar wilde nemen en het in een investering wilde steken en het over 30 jaar aan je dochter of kleindochter wilde geven. Hoe zou u dat doen? Hoe geeft u over 30 jaar een materiële hoeveelheid geld door aan uw kleindochter of uw dochter?

Omdat ik het niet kan doen met onroerend goed in Florida. Ze belasten het van je af in 30 jaar. Ik kan het niet doen met een voorraad omdat ik niet weet dat de voorraad niet vernietigd zal worden in 30 jaar. Ik kan het niet met goud doen omdat het in tweeën wordt gesneden en misschien door iemand in beslag wordt genomen in 30 jaar. Ik kan het niet met een obligatie en ik kan het niet met valuta. Met Bitcoin, omdat je er niet meer van kunt maken, heb je dit pure stukje financiële energie. Je zou het kunnen kopen. Je zou het kunnen houden voor geen transportkosten en je zou het over 30 jaar aan iemand kunnen overhandigen.“

Omdat BTC zich bewijst als de nummer één in de waardeketen, benadrukt de CEO van MicroStrategy hoe Bitcoin aan het eind van honderden triljoenen dollars aan investeringen zou kunnen komen.

„Er is een oceaan van 250 biljoen dollar aan activa. Ze zijn allemaal op zoek naar de ideale waardeopslag op dit moment. Ik denk dat de voor de hand liggende vraag is: ‚Hoe leggen we de mensen uit dat Bitcoin digitaal goud is, dat het een beter goud is dan goud, en dat het een betere waardeopslag is dan big tech? We kunnen ze laten zien met getallen en we kunnen ze laten zien met verhalen, maar als dat gebeurt, dan gaat veel van die monetaire energie van de activa oceaan naar de crypto vijver en iedereen die die overgang maakt gaat profiteren. Dus het is een kans om goed te doen voor de wereld.“