Nästan 60 miljoner dollar i Bitcoin flyttades till Ethereum i juni

Nästan 60 miljoner dollar i bitcoins flyttade till Ethereum under juni, enligt uppskattningar av data från Dune Analytics . Wrapped Bitcoin Future det äldsta tokeniserade bitcoin-protokollet på Ethereum, ansvarar för ungefär 75% av denna tillväxt efter att ha flyttat mer än 4 800 BTC till Ethereum förra månaden.

Efterfrågan har ökat för att använda bitcoin i en mängd decentraliserade finansiella tjänster eftersom Ethereum fortsätter att vara den mest populära off-chain destinationen för bitcoins. Mer specifikt är avkastningsodling och MakerDAO att lägga till tokeniserad bitcoin som säkerhet troligtvis starka katalysatorer, säger Medio Demarco, före detta associerad på Deutsche Bank och medgrundare av cryptocurrency-forskningsföretaget Delphi Digital.

„Den senaste trenden borde inte komma som en överraskning och kommer antagligen att fortsätta“, sa Demarco till CoinDesk

Den ökande populariteten för tokeniserad bitcoin är inte heller någon överraskning för Ben Chan, CTO på BitGo, cryptocurrency-betalningsprocessorn som ledde Wrapped Bitcoin. „Syftet med WBTC är att föra bitcoin till en värld av decentraliserad finans,“ sade Chan. „Avkastningsmöjligheter för utlåning och leverans av WBTC“ i Ethereum-baserade applikationer driver den senaste tillväxten, tillade han.

För närvarande är 132 miljoner dollar i bitcoin på Ethereum, vid tidpunkten för publiceringen, eller ungefär 0,08% av det ledande cryptocurrency marknadsvärde, enligt OnChainFX .

Är den växande efterfrågan att använda bitcoin på Ethereum en positiv signal för den ledande cryptocurrency?

Enligt Demarco har trenden en „synergistisk“ effekt för båda blockchains

Chan enades och berättade CoinDesk att för Ethereum är tillväxten i värdet på tillgångar på decentraliserade finansiella applikationer „ett steg mot mognad av tillförlitliga och transparenta finansiella tjänster.“ För Bitcoin kommer fördelen av att kunna tjäna avkastning och säkerställa bitcoin, „vilket“ ger incitament „för användare att investera i cryptocurrency, enligt Chan.

Att använda bitcoin på Ethereum är „potentiellt hausse för båda nätverk“, sade Chan.