Na het rippen van de Bitcoin, onderzoekt Goldman Sachs of hij zijn eigen Crypto Asset moet creëren.

Na te hebben verklaard dat Bitcoin (BTC) geen levensvatbare investering is, overweegt Goldman Sachs nu of het zijn eigen crypto-actief moet creëren.

Tijdens een beleggersbericht in mei vertelde de beleggersgigant dat het niemand aanraadt om te investeren in Bitcoin Evolution en zei dat de toonaangevende cryptocurrency geen activaklasse is.

Nu, in een nieuw interview met CNBC, zegt Managing-Director Mathew McDermott dat de investeringsfirma de commerciële haalbaarheid onderzoekt van het creëren van een eigen digitale munt die gekoppeld zou zijn aan fiatvaluta. De 46-jarige zegt dat hij een toekomst voorziet waarin de financiële activa van de wereld gebaseerd zijn op elektronische grootboeken, net als hoe cryptocurrencies vandaag de dag werken.

„We onderzoeken de commerciële haalbaarheid van het creëren van onze eigen fiat digitale munt, maar het is nog maar het begin…

In de komende vijf tot tien jaar zou je een financieel systeem kunnen zien waarin alle activa en passiva ingeburgerd zijn in een blokketen, waarbij alle transacties van nature op de keten plaatsvinden. Dus wat je vandaag de dag in de fysieke wereld doet, doe je gewoon digitaal, waardoor je een enorme efficiëntie creëert. En dat kan zijn: schulduitgifte, securitisatie, het genereren van leningen; in wezen heb je een digitaal ecosysteem van de financiële markten, de opties zijn vrij groot.

McDermott verdubbelt nu de omvang van zijn team, en neemt talent aan uit Azië en Europa.

Hij heeft onlangs Oli Harris aangeworven, voormalig hoofd van JPMorgan’s Quorum, een op Ethereum gebaseerde blokketen die de dollar-gesteunde cryptocurrency JPM Coin ondersteunt.