Zou Bitcoin $30K kunnen slaan voor het nieuwe jaar na de record-run?

Bitcoin (BTC) heeft een spectaculair jaar achter de rug te midden van een worstelende wereldeconomie.

De digitale munt is begonnen aan een krankzinnige rally sinds hij op 16 december voor het eerst voorbij het psychologische $20K-niveau brak.

Het vakantieseizoen heeft de BTC-prijs zien stijgen tot $28.000 en vormt een nieuwe recordhoogte in de buurt van $28.360 voordat het lager wordt gecorrigeerd. Deze laatste mijlpaal kwam nadat ’s werelds toonaangevende cryptocurrency $25K op kerstdag raakte en hoger schommelde toen de kopers binnenkwamen.

Bitcoin’s marketcap heeft nu de $500 miljard overschreden na de recente enorme stijging van de financiële dienstengigant Visa ($460 miljard).

De snelle stijging van Bitcoin van onder de $20K een paar dagen geleden tot boven de $28K betekent nu dat de beroemde cryptocurrency een ongekende stijging heeft gezien; de waarde ervan is in 2020 met 270% gestegen.

BTC Price Sees Langste winnende run sinds 2019

Op het moment van schrijven is BTCUSD net boven de 1% tegen de prijs van 26.290 dollar. Deze opmerkelijke prijsstijging kwam na een scheur eind december die het vlaggenschip crypto bijna 50% aan zijn waarde zag toevoegen sinds 16 december.

Terwijl het verklaren van wat de recente verslaglooppas die de langste winnende looppas sinds 2019 merkt van brandstof voorzag, vertelde Marc Bernegger, een lid van de Raad van Bestuur van de Groep van Financià „n Crypto, Forbes:

„De enorme prijsstijging van de bitcoin tijdens de kerstdagen wordt vooral gedreven door de detailhandelaren, omdat de traditionele markten gesloten zijn. Ik zou niet verbaasd zijn om een gezonde correctie te zien als deze markten op maandag opengaan“.

Ondanks deze voorspellingen heeft bitcoin aan kracht gewonnen sinds het eerder vandaag werd geconfronteerd met een afwijzing boven de $28K en zal waarschijnlijk hoger blijven in de richting van de $28K en $28.500 niveaus. Sommige investeerders kijken zelfs naar het psychologische $30K niveau, dat niet al te ver lijkt te rekken gezien de mammoetbijeenkomst die de afgelopen dagen is gehouden.

Ondanks het overweldigende optimisme onder crypto-investeerders, spoort Anthony Scaramucci, de oprichter van Skybridge Capital, mensen aan om op te letten.

In een interview met CNN Business adviseerde de CEO, die onlangs een BTC-fonds lanceerde voor de institutionele beleggers van zijn bedrijf, handelaren om voorzichtig te blijven vanwege de volatiliteit van Bitcoin.

BTC is klaar voor Uptick als Altcoin Rally Stalls

Ondanks het getuige zijn van verschillende afwijzingen, is de kracht bitcoin geflitst sinds het een piek bereikte boven de $28K is indrukwekkend. Na het vormen van een nieuwe ATH is de turbulente prijsactie van de leidende crypto gunstig gebleken voor altcoins, waarbij ETH voorbij $700 schoot en de meeste andere kleinere crypto’s meenam.

Echter, naarmate de kracht van de bitcoin toeneemt, lijken kleinere altcoins enige stagnatie te zien in hun uptick. Dit scenario zou erop kunnen wijzen dat de koningsmunt een voortdurende opleving zal zien, waardoor de zaak nog verder wordt versterkt voor een stijging naar $30K in de nabije toekomst.