CEO van Kucoin zegt dat Exchange-hack verdachten ‚gevonden‘, $ 204 miljoen hersteld

Volgens Johnny Lyu, CEO van de Kucoin-beurs, heeft het handelsplatform sinds 1 oktober $ 204 miljoen aan crypto-activa teruggevonden. De manager van de beurs zegt dat de hackers zijn „gevonden“ en dat de „politie er officieel bij betrokken is“ om actie te ondernemen.

Op 25 september 2020 ontdekte de cryptogemeenschap dat de Kucoin-uitwisseling was gehackt voor een groot aantal activa

Volgens schattingen werd 1.008 Bitcoin Revolution gestolen, samen met 14.713 BSV , 26.733 LTC , 9.588.383 XLM , Omni en EOS gebaseerde ketting ( USDT ) ter waarde van $ 14 miljoen, $ 153 miljoen aan ether en ERC20’s, en meer dan 18 miljoen XRP . Na de hack onthulde Kucoin dat het samenwerkte met wetshandhavers en een aantal blockchain-projecten om de situatie te verhelpen.

Nadat een groot aantal tokenprojecten was onthuld waarmee meer dan $ 130 miljoen werd teruggevorderd van de Kucoin-inbreuk, werden de projectontwikkelaars veroordeeld wegens centralisatie . Verder publiceerde het blockchain-analysebedrijf Elliptic een rapport waarin stond dat de hacker meer dan $ 17 miljoen besteedde aan gedecentraliseerde exchange (dex) -platforms. Elliptic merkte op dat alle swaps van de hacker op Tokenlon, Uniswap en het Kyber-netwerk nog steeds kunnen worden getraceerd. Op 3 oktober 2020 heeft Johnny Lyu, CEO van Kucoin exchange, het publiek op de hoogte gehouden over het veiligheidsincident.

„Een snelle update sinds mijn laatste livestream op 30 september“, tweette Lyu . “Na grondig onderzoek hebben we de verdachten van het Kucoin Security Incident gevonden met substantieel bewijs voorhanden. Wetshandhavers en politie zijn officieel betrokken om actie te ondernemen. Met de geweldige steun van onze partners in de branche, is er nu nog eens $ 64 miljoen aan activa buiten de controle van de verdachte adressen, wat de totale waarde op $ 204 miljoen brengt sinds 1 oktober. „

De CEO van Kucoin voegde toe:

Kucoin keert terug naar volledige functionaliteit. Mijn team en ik zullen ons best blijven doen om de impact van het incident te compenseren. Vanaf nu zijn er in totaal 31 tokens geopend [voor] stortingen [en] uitbetalingsdiensten, en meer tokens, waaronder BTC , ETH en USDT, zullen volgen.